Gå tillbaka till läsvärda artiklar

Översvämmning och tandvärk

Vi har precis avslutat vår lunch Alpha kurs, som är en kurs för sökande, som vill veta mer om den kristna tron. Det är spännande att följa med på deltagarnas olika trosresor. En del har varit mogen frukt, som sugit åt sig allt och vuxit snabbt. Andra har varit lite mer begrundande och avvaktande och gått långsammare fram De har växt i sin egen takt. För en av de manliga deltagarna har det varit en riktig djävulsk kamp. Sven, kan vi kalla honom, har haft en ärlig längtan att förstå vem Gud är. Men den ena attacken efter den andra har försökt hindra honom från att komma på våra torsdagar. Första kursdagen var temat "Vem är Jesus?". Natten innan fick han översvämning på sitt företag - så det blev omöjligt att komma. Sedan har det varit allt från sjuka barn till tandvärk.

En krossad tumme
Bara fyra av tio gånger kunde han komma. Sven lyckades iallafall pricka in undervisningen om "Hur vi står emot det onda ?". Efter det började han själv se mönstret att "någon" försökte hindra honom från att närma sig Gud. Han har börjat förstå vikten av förbön, och har bett om bönehjälp flera gånger. Så har många också bett för Sven under kursens gång. Man kan leda hästen till vattnet, men inte tvinga den att dricka. Så var det också med Sven. Han var inte tillräckligt motiverad att själv ta upp kampen och be för allt som drabbat honom. Men Gud väntade in honom. Det sista som hände, var att Svens fru klämde sin hand väldigt illa och krossade sin tumme mellan två bilar. Detta har skakat om familjen rejält. Lindas tumme har inte velat läka. Den har börjat svartna och hon riskerar att bli av med den.

Bönens kraft
Sven har nu blivit mer motiverad att inte bara be om förbön, utan också själv be för sin frus hälsa. Jag har känt en nöd för Linda för egen del. Häromdagen bjöd vi hem Sven och Linda på middag. Linda visade sig väldigt öppen och intresserad. Jag berättade om hur jag själv blivit helad och att det finns kraft i Jesu namn. När jag frågade om jag fick be för hennes tumme tackade hon villigt ja. Guds närvaro var stark och Linda blev berörd. Efteråt sa hon,
-När vi ändå är igång kan vi be för vår son också, som har haft olika magproblem?
Linda berättade att en väninna trodde på healing. Genom att titta på auran runt personen kan man se vad som är fel och sedan be för det. Hon hade fått ett foto på Lindas son. Så innan jag bad för pojken frågade Linda,
- Om nu Håkan blir frisk, hur skall vi veta vem som gjort det? Din Gud eller min väninnas healing-krafter.
Mitt spontana svar blev,
-Du skall ge Gud äran både när din tumme blir frisk och din son helad. Hon lovade att göra det.

Det tandlösa lejonet
Natten därefter väcktes jag klockan tre på morgonen. Jag kände en väldig kamp i andevärlden. Gud manade mig att be för Linda, Håkan och Sven. För helande, men framförallt för deras frälsning. Satan är som ett rytande lejon, men dock ett tandlöst sådant. Han skall inte få någon ära i detta fall. Gud har startat ett gott arbete i denna familj, som han också skall fullborda. Gud skall bli förhärligad genom det som kommer att ske i Sven och Linda och deras familjs liv. Kampen må vara tuff, men vi måste påminna oss själva att vår fiende redan är besegrad. Du känner säkert vänner som har det jobbigt och behöver hjälp från himlen. Låt inte bönen slockna för dem och för Sven, Linda och Håkan.?
Gå tillbaka till läsvärda artiklar