Gå tillbaka till läsvärda artiklar

En onödig död

Min mamma ringde mig i söndags och var helt förtvivlad. Hon hade precis pratat med en av sina bästa väninnor. Hon berättade att en av hennes döttrar hade rapporterats saknad från jobbet ett par dagar tidigare. Eftersom ingen fick tag på dottern, ringde de mamman. Mammas väninna blev orolig och åkte till dotterns lägenhet med reserv- nyckeln, för att kolla om allt stod rätt till. Väl framme stod det en massa polisbilar på gatan utanför dotterns lägenhet. Mammas väninna frågade vad som hänt och polisen berättade att de trodde att ett brott begåtts. När mamman förstod att det eventuella brottet hade skett i dotterns lägenhet, blev hon utom sig av oro. Hon ville genast gå in i lägenheten, men polisen sa att de måste gå in först. Strax kom de tillbaka med beskedet att dottern var död. Men hon hade inte lidit en naturlig död, utan blev mördad med en yxa. Mamman slapp att se sin dotter i det tillståndet.

Vi måste tända ljuset
Mitt hjärta värker så för denna kvinna och alla de andra anhöriga som blev så ohyggligt drabbade av yxmördaren. Han skördade inte bara denna flickas liv utan två till. Vad är det som håller på att hända i vårt land? Det får mig att tänka på att vi lever i "sista tiden". Bibeln beskriver att mörkret skall bli mörkare, men ljuset skall bli desto starkare. Mörkret kan vi inte ta miste på, men hur är det med ljuset? Lyser mitt liv starkt? Inte tillräckligt, måste jag erkänna.

Vem hade talat med dem ?
Jag undrar om de människor som blev så brutalt mördade, hade fått höra om Jesus? Hade någon kristen hunnit visa vägen till Gud för dem? Livet är så kort och dyrbart. Vi vet inte när vår eller någon annans stund är kommen. Paulus skriver om det i Romarbrevet 5:8-17, "Ni var en gång mörker, men nu är ni ljus i Herren. Vandra då som ljusets barn. Ty ljusets frukt består i allt vad godhet, rättfärdighet pch sanning heter... Se alltså noga till hur ni lever, att ni inte lever som ovisa människor utan som visa. Ta väl vara på varje tillfälle, ty dagarna är onda. Var därför inte oförståndiga utan förstå vad som är Herrens vilja."

Ta tillvara på tillfället
Vem är du manad att föra till tro? Må Gud ge oss villighet och frimodighet att ta till vara varje tillfälle att vara ljus i någons mörker.Låt det ljus som just du fått lysa klart.Tiden är kort.
Gå tillbaka till läsvärda artiklar