Gå tillbaka till läsvärda artiklar

Tusen meter till Gud
Vi lever i en tid där vi behöver höra från Gud mer än någonsin. Jag känner för egen del att min antenn behöver ställas in på Guds våglängd mer och mer. Ibland springer livet iväg så snabbt, så att det känns som jag knappt hänger med. Då kan de stilla stunderna bli få och Gud får fånga mig i flykten. Bilen kan då bli min böneplats. Andra möjligheter blir promenaden med hunden eller medan jag simmar mina tusen meter. Men jag längtar efter mer av Hans direkta tilltal, det där förtroliga samtalet jag bara kan få när jag tar mig tid i stillhet inför Gud. Så det är på min agenda.

Tilltal från TVn
Ibland talar Gud när man minst anar det. En vän som nyligen kommit till tro berättade för mig hur Gud hade talat till honom väldigt konkret och direkt i somras. Vi kan kalla honom för Kalle. Han kom till tro genom vår Alpha kurs i våras, men hade inte hunnit komma in i någon kristen gemenskap än. Mitt under sommaren började Kalle bli rastlös och otillfredställd. Det kändes som om Gud var långt borta och han visste inte hur han skulle göra för att hitta tillbaks till Honom. Kalle låg i sin soffa och slötittade på TV och bläddrade med kontrollen till olika kanaler. Rätt som det var kom han in på "God Channel" och i rutan talade Steve Hill . Mitt i sin predikan pekar Steve rakt mot Kalle och säger;
-Du som ligger i soffan och slöar och känner dig missnöjd med livet. Ställ dig upp! Kalle ryckte till. Pratade Steve med honom? Kunde det verkligen var möjligt? En gång till upprepade Steve Hill sin uppmaning. Kalle kunde inte göra annat än att ställa sig upp. När han väl rest sig fick Kalle ett mycket personligt tilltal från Gud genom Steve i TV-rutan. Kalle blev uppmanad att söka sig till en församling där han skulle få hjälp och stöd i sin tro och blev även tillsagd att själv prioritera sin tid med Gud. Allt missmod försvann i ett slag och Kalle kände en ny glädje och förväntan inför framtiden. Dagarna efter fick Kalle namnet på en specifik församling som han skulle gå till. Sedan dess har Kalle varit en trogen besökare där. Han har skärpt till sin Gudsrelation och växer ständigt i sin nyfunna tro.

Klarhet i skogen
En annan väninna, som vi kan kalla Elsa berättade hur hon fick bekräftat att hon skulle gå i bibelskola. Trots att hon upplevt att hon fått Guds tilltal, så bad hon om definitiv bekräftelse en dag, innan hon skulle ut och rasta sin hund i skogen. Mitt i en skogsglänta möter hon en kristen väninna, som hon inte träffat på länge. Väninnan berättar att hon fått Elsa på sitt hjärta för att bekräfta att hon skulle börja i bibelskola. Elsa känner sig helt överväldigad av det snabba och konkreta svaret. Idag har hon börjat på skolan !

Kryp upp i Guds famn
Ja, Gud kan tala till oss i flykten och när vi är helt oförberedda. Men Han vill också viska i vårt öra och berätta hur mycket Han älskar oss, när vi kryper upp i Hans knä och tar tid med Honom. Dessa stunder blir heliga och oersättliga både för Gud och oss. Det är inte alla som får svar genom skogen eller TVn. Var och när talar han till dig? Svaret är närmre än du tror. Sök, så skall du finna.

Gå tillbaka till läsvärda artiklar