Gå tillbaka till läsvärda artiklar

Min kropp sa nej

Fullt upp. Många möten på jobbet. Barnen skulle köras till ishockey och körövning. Och så på toppen av allt detta ledarträning för nya Alphaledare. Min man Ola var bortrest så jag fick sköta hela marktjänsten själv. Hela veckan hade varit sådan. När Alphagänget gick sent på torsdagskvällen så kände jag - äntligen en lugn stund ! Klockan halv elva ringer telefonen. En god vän var nere i Göteborg i affärer.
- Hej, kan vi komma och hälsa på en kort stund?
- Menar du ikväll, är det inte lite för sent ?
Jag visste inte hur jag skulle dra mig ur. Han berättade om sin väninna som inte var troende och som hade läst boken om mig - " Offpist ". Hon var med honom och ville så gärna träffa mig. Min kropp ville ju gå och lägga sig och sa ett tydligt nej ! . Men min ande talade högre. Motvilligt bjöd jag hem dom. Fick be att Herren skulle ge mig extra styrka, för jag kände mig helt slut och tom.

Hon knäckte koden
Väninnan hade en hel del frågor kring boken. Vi kom in på många bra andliga samtal. Hon var mycket öppen och intresserad, men kände sig osäker på att ta det där sista trossteget. Någon i min Alpha grupp kallar det att knäcka koden. Vad händer när man har knäckt koden? Hon var rädd för att hamna i en återvändsgränd. Tänk om det inte skulle funka. Kan man gå tillbaka till där man var innan? Min vän och jag delade från våra liv. Hur vi hade blivit välkomna av en stor Fadersfamn, som vi sedan aldrig har lämnat. Jag berättade om den stora förändringen som blivit i mitt liv. För första gången sedan jag var barn hade jag fått uppleva frid, glädje och en ny livslust. Man riktigt såg hur hon värderade och tog in varje ord.

Osäkerheten försvann
Timmarna gick och klockan blev två, men konstigt nog kände jag mig inte trött längre. Jag kunde riktigt känna att änglarna höll på att förbereda för fest i himlen.
- Är du redo att ta emot Jesus ?
Nu tvekade hon inte längre. Vi bad tilsammans och Herren mötte henne på ett underbart sätt. All osäkerhet och tvekan försvann. Hon fick också uppleva Guds varma famn. Nu kunde festen börja. Det var glädje både i himlen och på jorden.
Jag kan bara tacka Gud för att jag inte lät min trötthet ta över. I min svaghet kunde Han bli stark. Det här hade jag inte viljat missa för något i världen. För det finns ju inget så underbart som att få vara med och se när någon hittar hem till himlen. Den natten sov jag mycket gott.
Gå tillbaka till läsvärda artiklar