Gå tillbaka till läsvärda artiklar

Het & Helad
En av deltagarna på min Lunch - Alphakurs har grekiskt ortodoxt ursprung. En härlig, färgstark kille och chef för ett vaktbolag som sköter allt insläpp på den krog där vi har vår Alphakurs. Olika krogpräster har vittnat för honom under åren och han har blivit mer och mer intresserad av Gud. När han blev inbjuden till Alpha, tackade han ja direkt. Eftersom han jobbar på nätterna passade det honom utmärkt. Kristoffer kan vi kalla honom, hade en relation till Gud men Jesus betydde inget speciellt för honom. Han var bara som en historisk figur. Under kursens gång har Jesus målats tydligare och tydligare för honom. En dag berättade Kristoffer att han hade sagt till Gud i sin bön:
- Ursäkta mig Gud. Hoppas du inte tar illa upp, men från och med nu kommer jag att be till Jesus istället för dig.

En blixt från ovan
Efter det såg vi en påtaglig förändring i Kristoffer liv. Ett nytt ljus tändes i hans ögon. Pusselbitarna började falla på plats. Men det var fortfarande något som saknades. Kristoffer hade ännu inte fått uppleva glädjen i sin tro. För en vecka sen hade vi vår "Helig Ande-dag". Då åkte vi ut på havet med en vacker båt en hel dag. Vi hade ett strålande väder och den Helige Ande var märkbart närvarande redan från början. Efter föredraget om hur man blir uppfylld av Helig Ande var alla hungriga och redo att ta emot. Kristoffer fick en extra dos av den Helige Anden och han upplevde en helt ny kraft och glädje efter den dagen.

Varför läser du så högt ?
När han kom hem till sin flickvän den kvällen berättade han om sin upplevelse. Kristoffer frågade henne om hon trodde på Jesus och förklarade vad han hade gjort på korset. Sedan tog han fram Bibeln och började läsa med hög stämma. Flickvännen frågade varför han läste så högt. Kristoffer svarade:
- Jag har sovit så länge vad gäller min relation till Gud och nu vill jag att hela min varelse skall vakna och höra sanningen från Guds Ord.
Ordet hade blivit levande för honom som aldrig förr.

En förvånad läkare
Dagen efter hade Kristoffer ett läkarbesök. Han hade bävat för det. En allvarlig kroppssjukdom hade plågat honom en längre tid. Innan han gick böjde Kristoffer knä framför sin Jesus-tavla och tackade Gud för det som hade hänt dagen innan. Han bad att Gud skulle vara med honom vid läkarbesöket och kände en vila i situationen. När han kom till läkaren undersöktes han noga, men till läkarens förvåning kunde han inte hitta något fel. Han blev fullständigt friskförklarad. Kristoffer var snabb att berätta att Jesus hade helat honom. På Alphakursen några dagar senare handlade undervisningen just om "Helar Gud?" Guds perfekta timing. Kristoffer berättade frimodigt om sin upplevelse och den glädje och kraft han fått genom den Helige Ande. På sitt jobb får han nu också många tillfällen att berätta om sin nyvunna tro. Nu är han inte bara en inkastare på krogen. Kristoffer har också fullt upp med att kasta in folk i Guds rike !
Gå tillbaka till läsvärda artiklar