Gå tillbaka till läsvärda artiklar

Munnens dynamit
"Här gäller ju ordet att en sår och en annan skördar. Jag har sänt er
att skörda där ni inte har behövt arbeta. Andra har skördat, och ni
får lönen för deras möda." Joh.4:37-38.
Våra ord är som frön som planteras i människors hjärtan. Ibland har vi ingen aning vilken effekt de har.

Häromdagen pratade jag med en gammal klasskamrat. Vi var "bästisar"
mellan klass tre och sex. Britt var inte kristen, så jag brukade berätta för henne om Jesus och ta henne med till söndagsskolan. Jag älskade när det kom missionärer till kyrkan som berättade om under och tecken som hänt på missionsfältet. Dessa historier delade jag sedan med Britt. Hon gjorde stora öron, men kom inte till tro då. I högstadiet hamnade vi i olika skolor och förlorade snart kontakten.

Femton år senare stötte jag på henne av en händelse. Britt berättade glädjestrålande att hon nyligen blivit frälst. Hon tackade mig för allt jag hade sått in i hennes liv som barn. Det hade lagt grunden till hennes fortsatta sökande efter Gud. Guds Ord är munnens dynamit, men stubinen är olika lång för var och en av oss.

Många gånger har man inte möjlighet att vittna för människor man möter av olika anledningar. Vid flyktiga möten brukar jag ofta förmedla Guds välsignelse. En del blir alldeles tysta och vet inte vad de skall svara, men jag har funnit att många ändå uppskattar det . Ibland blir det något som får dem att stanna upp och fundera på Gud. Jag känner då, som om jag tänder en stubin, men inte får se explosionen.

Vårt hus gränsar till skogen och därför får vi ibland besök av råttor. Därför är vi trogna kunder till Anticimex. Under flera år var det samma man som kom på besök. Vi fick aldrig tid till att prata personligt, men jag önskade honom alltid Guds välsignelse när han gick. När familjen kom tillbaks från vår tvååriga vistelse i Sydafrika, behövde jag åter ringa Anticimex. Det var samma man som kom, men jag kände inte igen honom. Han hejade så glatt, så jag frågade om han hade varit hos oss tidigare. Han svarade; - Visst har jag det. Detta hus glömmer jag aldrig. Det är ju här jag alltid blir välsignad av Gud. Sedan berättade han hur mycket det hade betytt för honom. Det blev början till ett fint samtal. Enkla små ord vi delar till arbetskamrater, grannar eller andra människor vi möter i vardagen kan vara den tändning som behövs i deras liv. Om inte folk får höra Guds Ord lär de inte komma till tro. Ingen dynamit lär heller explodera utan att någon tänder stubinen. Har du också en tändsticka?
Gå tillbaka till läsvärda artiklar